tsrvidar

Competitieroeien

Naast het fanatieke wedstrijdroeien kun je bij Vidar ook competitieroeien. Je traint met je ploegje één tot vier keer per week. Competitieroeien is namelijk roeien op een recreatief niveau waardoor er een ontspannen combinatie ontstaat tussen roeien en het studentenleven. Dit zorgt voor gezelligheid op zowel het water als aan de bar.

Als eerstejaars lid van Vidar kan je strijden voor een plekje in een bokaal/klassements ploeg van 7 à 8 personen die roulerend starten in een C4+ (boot voor 4 personen met stuur). Met deze ploeg start je dan wedstrijden in de Stuurboord of Bakboord bokaal georganiseerd door de NSRF (Nederlandse Studenten Roeifederatie). Gedurende dit seizoen reis je af naar verschillende wedstrijden, van verschillende afstanden, bij verenigingen door het hele land. BIj het competitieroeien draait alles om het behalen van een 'douchemuntje', dit is de beloning voor het winnen van een A-finale.

Wat het competitieroeien zo uniek maakt is natuurlijk de combinatie van roeien en feesten. Gedurende het seizoen zijn er dan ook altijd feesten na de wedstrijden bij de verschillende verenigingen. Met een grote groep Vidraten reizen we af naar deze feestjes om te feesten (en te brassen) met de andere verenigingen.  Het grootste feest van het jaar is de opening van het seizoen op onze eigen vereniging: het Heineken NOOC OpeningsToernooi. 

Wanneer je na je eerstejaar nog niet genoeg hebt van het roeien en/of een nieuwe boot wil proberen kan dat natuurlijk ook! Hiervoor is het ouderejaars competitieroeien. Bij het ouderejaars competitie roeien staat het je vrij om af en toe te trainen of fanatiek wedstrijden te starten. Daarnaast is hier de keuze vrij om in verschillende boottypes te gaan roeien. Zo kan je alleen, met twee, vier of acht in een boot stappen.

Word

Lid

Bij 

Vidar

"Het roeien heeft me geleerd dat je ver kunt komen met een goede instelling"

Compo'er aan het woord

Jean-Marie roeide het afgelopen jaar als eerstejaars in de competitiesectie bij Heren 1. Zo vertelt hij: ‘” Niet alleen het roeien zelf, maar ook alles wat met het competitieroeien te maken heeft maakt het een hele mooie ervaring. Om de paar weekenden is er een toernooi bij een studentenroeivereniging, waarbij ploegen van verschillende verenigingen het tegen elkaar opnemen om de eer van hun vereniging hoog te houden. Dit doen ze niet alleen op het water, maar ook aan de bar!

Het roeien heeft me geleerd dat je ver kunt komen met een goede instelling. Samen met m’n roeiploeg hadden we besloten om het roeien serieus op te pakken meerdere malen per week te trainen. Dit zagen we terug in de tijden die we voeren en aan onze verbeterede techniek.

M’n mooiste moment vond ik de Skøll Cup. Dit is een roeitoernooi in Amsterdam waar Vidar ook altijd aan meedoet. Met alle competitieroeiers verbleven we een heel weekend daar. Naast dat er overdag roeiwedstijden waren, hebben we onszelf ‘s avonds kunnen bewijzen op de dansvloer en aan de bar!"

T.S.R. Vidar

 
Beekse Bergen 4
5041 NJ   Hilvarenbeek   
Nederland
 
+31135421282
 
ofni.[antispam].@tsr-vidar.nl
http://www.tsr-vidar.nl

Hoi

uvt-logo
schermafbeelding-2020-03-07-om-08-52-16
brandpunt
isecurity
divetro-klanten-client-cases-rabobank 2
smc-logo-med-spec-beweegzorg-1-hoge-resolutie-bijgewerkt

Hoi

schermafbeelding-2020-03-07-om-08-55-01
swapfietslogo 2
schermafbeelding-2020-03-07-om-09-14-04
full-image-dc1e583eff 2
nieuwlogo-wilkinsports 2
img-8304