Evenementen

Februaricongres

Het Februaricongres is een jaarlijks terugkerend evenement in Tilburg wat zich richt op de trends op de arbeidsmarkt. Hierbij wordt het toekomstperspectief van de student behandeld. Door middel van interessante sprekers en interactieve, door bedrijven verzorgde, workshops biedt het Februaricongres de student de perfecte mogelijkheid om zich te verdiepen in een actuele trend en om in contact te komen met aansprekende bedrijven.

Tilburg university cantus

De Tilburg University Cantus (of in de volksmond: de TUC) is een van de grootste biercantussen van Nederland die wordt gehouden om de opening van het academisch jaar in te luiden. Ieder jaar worden er voor de organisatie van de TUC 5 bestuursleden aangeleverd door Vidar.

De TUC is meer dan een feestje alleen, elke bezoeker zet zich namelijk in het jaar voorafgaand aan de cantus in voor de Tilburgse maatschappij! Jaarlijks zijn er meer dan 2500 studenten bij dit feest aanwezig en daar moet je als student zeker bij zijn! Benieuwd wat jij kan doen om je te verzekeren van een kaartje voor de aankomende editie?

 

dichtgetikt

Dichtgetikt, hét studentenslotfeest van Tilburg, wordt jaarlijks georganiseerd in juli. Dichtgetikt is een initiatief vanuit de drie grote studentenverenigingen Olof, Vidar en Plato om gezamenlijk het collegejaar af te kunnen sluiten met een outdoor festival.

Wil je aankomend jaar ook met zo’n 1300 studenten feestend het collegejaar afsluiten aan de waterkant van Vidar?

 

zuidelijke roeibond (zrb)

De Zuidelijke Roeibond (ZRB) organiseert jaarlijks de gelijknamige wedstrijd op de Watersportbaan Tilburg. De ZRB is een van de zeven nationale korte baan wedstrijden. Het merendeel van de nationale wedstrijden vindt plaats in Amsterdam, maar met de ZRB is er ook in Brabant een wedstrijd van hoog niveau, waaraan heel roeiend Nederland jaarlijks deelneemt. De aankomende editie van de ZRB zal plaatsvinden in het weekend van 14 en 15 mei 2022

Voor meer informatie kunt u terecht op de Facebook of de website van de ZRB.

Heineken Openings toernooi (hot)

De opening van het roeiseizoen voor de competitieroeiers vindt jaarlijks plaats op Vidar. Het Heineken Openings Toernooi is het grootste evenement dat jaarlijks voor de compitieroeiers van heel Nederland wordt gehouden. Ruim 2500 studenten komen hierbij een weekend naar Tilburg om met elkaar te sporten en te feesten.

Het evenement bevat alle facetten die het competitieroeien zo mooi maken. Op zaterdag en zondag zijn de wedstrijden en natuurlijk ontbreken ook de feestjes niet. Op vrijdag zal er een feest plaatsvinden in de Societeit van Vidar. Op zaterdag staat het in heel Nederland beruchte tent-met-paal-feest op het programma. Wat dit inhoudt, dat kun je alleen ervaren door er zelf bij te zijn!

 

Tilburgse triathlon

De derde editie van de Tilburgse Triathlon heeft dit jaar op 17 juni plaatsgevonden en was een groot succes! Met maar liefst 135 deelnemers was het de grootste editie tot nu toe. Je kan meedoen aan een van de volgende twee afstanden: de 1/8e (500m zwemmen, 20km fietsen & 5km hardlopen) of de 1/4e (1000m zwemmen, 40km fietsen & 10km hardlopen). De Triathlon is voor iedere sportliefhebber dus trommel je vrienden, collega’s en/of familie op om deze uitdaging aan te gaan!

Vidar Lustrum XII Ondersteboven

Eén keer in de vijf jaar vieren we ons bestaan. Een groep van vijf vidraten zet zich in om een heel mooi jaar neer te zetten voor de vereniging. Vorig jaar hebben we dit ONDERSTEBOVEN gedaan en ‘volstrekt op eigen wijze’! Hieronder vielen het diesdiner, lustrumgala, paupergala XXL, mystery day, poepchique dag, boksgala, symposium, familiedag, oud ledendag, vvv’tjes dag, brakdag, het 60-fusten feest en het slotfeest! We kijken terug op een legendarisch lustrumjaar! Bekijk hiernaast de aftermovie en geniet nog één keer met ons mee!