commissies

Op Vidar hebben we veel commissies waarin je je kunt ontwikkelen naast je studie. Er zijn veel eerstejaarscommissies waardoor je kennis leert maken met het functioneren van een commissie. Je leert je verantwoordelijkheid nemen als commissielid. In je tweede- en derde jaar ga je over op grotere commissies. Je kunt bijvoorbeeld gevraagd worden voor de de commissie van het Huisch, de Toer-, Regio- en Competitiecommissie of de Competitiecommissie. Dit zijn allemaal hechte commissies waar je vaak langer dan één jaar in zit.  Je kunt daarentegen ook  coördinator worden van bijvoorbeeld het Februaricongres, de TUC of de ZRB. Daardoor kun je het daaropvolgende jaar als ouderejaars zelfs het bestuur in van deze commissies en zet je een super gaaf evenement neer voor studerend Tilburg! Als ouderejaars kun je je ook ontwikkelen in de advies commissies, het introductie commissie bestuur of in besturen van grote commissies als de Cie, TRC of FBC! Hieronder een overzicht van alle commissies die Vidar kent:

De Almanakcommissie stelt jaarlijks een fraaie almanak samen, waarin zij de hoogtepunten van het afgelopen jaar belichten.

 

De Activiteitencommissie (AkCie) helpt de Assessor Domus met het organiseren van diverse feesten. Zo zijn zij onder andere verantwoordelijk voor de organisatie van het Paupergala, een vast succes in de pijlerperiode.

De BAC ondersteunt het bestuur in de uitvoering van haar beleid. Daarnaast controleert de BAC de voortgang van het meerjarenplan en toetsen zij bestuursbesluiten aan beleid en meerjarenplan.

De Alumnicommissie vormt de verbinding tussen Vidar en Stichting Oud-Vidar en zorgt daarnaast voor zichtbaarheid van Stichting Oud Vidar.

 

 

 

De Benefietcommissie organiseert jaarlijks enkele activiteiten om de maatschappelijke betrokkenheid van Vidar te onderstrepen.

 

De Business Club Commissie assisteert de Quaestor Domus bij de uitvoering van het acquisitieplan. Zo organiseren zij onder andere de jaarlijkse Business Club Borrel en zijn zij verantwoordelijk voor het jaarlijkse recruitmentdiner.

De bouwcommissie ondersteunt de Assessor Vitrivius en het bouwbestuur.

Het bouwbestuur houdt zich bezig met de verbouwing van het pand. Zij werken samen met verschillende partijen om het pand en de faciliteiten van Vidar naar een hoger niveau te tillen! 

De Code Oranje commissie is verantwoordelijk voor feesten op Vidar wanneer er een EK of een WK voetbal is!

De competitie roeiadviescommissie (Compo RAC) ondersteunt de Assessor in het maken van beslissingen met betrekking tot het competitieroeien. De competitie roeiadviescommissie denkt onder andere mee over het plan om een club8+ op het water te leggen.

 

De Commissie van het Huisch (Cie) is verantwoordelijk voor de bar en zorgt voor orde tijdens evenementen.

De competitiecommissie (CC) ondersteunt de Assessor in het begeleiden van het competitieroeien. De competitiecommissie is verantwoordelijk voor de afroeiperiode.

Dichtgetikt is hét studentenslotfeest van Tilburg georganiseerd door Olof, Plato en Vidar.

De DJ-commissie is een commissie waar alle dj’s van Vidar inzitten. Zij verzorgen de muziek op grotere Vidar avonden.

De Eerstejaarscommissie organiseert de maandelijkse eerstejaars OVA en onderneemt daarnaast andere activiteiten om de jaarband tussen de eerstejaars te versterken.

De facility business committee (FBC) helpt de Quaestor Domus bij het promoten van Vidar als externe locatie. Zo helpen zij onder andere bij het faciliteren van trainingskampen.

De Congrescommissie organiseert het jaarlijks terugkerende Februaricongres.

De financie ondersteunt de Quaestor bij de uitvoering van financiële taken.

 

De innovatief Vidar commissie houdt zich bezig met de verduurzaming van het pand, zo zijn zij nu bezig met een project om zonnepanelen op het pand te realiseren.

 

 

Het IC-bestuur is verantwoordelijk voor de Lente Open Tijd, de TOP-Week en de daaropvolgende Open Tijd en Kennismakingstijd. Zij worden daarin ondersteund door de Introductiecommissie.

De Kookcommissie draagt op dinsdag en donderdag zorg voor een heerlijk diner voor de rest van de vereniging.

 

De JAC adviseert het bestuur bij juridische vraagstukken.

De Liederencommissie (LC) assisteert de introductiecommissie tijdens de Kennismakingstijd en verzorgt daarna door het jaar heen diverse cantussen.

De kledingcommissie ontwerpt kleding en gadgets, die de leden van Vidar vervolgens kunnen kopen.

 

De KC ondersteunt de Quaestor in haar functie-uitoefening en controleert daarnaast op regelmatige basis de financiën van de vereniging.

De krachtcommissie organiseert bootcamps voor eerstejaars tijdens de voortraining.

De Materiaalcommissie (Matcie) assisteert de Assessor Classicus bij het onderhouden van de vloot.

 

De Materiaaladviescommissie (MAC) adviseert het bestuur bij belangrijke beslissingen betreft materiaal. Ze zijn samen met de Assessor Classicus verantwoordelijk voor het botenplan.

De Move commissie is een commissie in samenwerking met Stichting Move. Samen met een klas van een Tilburgse basisschool gaan zij een project aan om de wijk te verbeteren.

 

De Promotiecommissies (PC en Roei-PC) assisteren het IC in de TOP-week. Zij zorgen ervoor dat de nieuwe studenten kennis maken met alle aspecten van de vereniging. Daarnaast zijn zij door het jaar heen het gezicht van Vidar bij promotionele activiteiten.

De Commissie Verenigingsorgaan is verantwoordelijk voor de uitgave van het verenigingsorgaan: De Recover.

De RAC adviseert het bestuur bij belangrijke beslissingen op roeigebied. Daarnaast oordelen zij samen met de Vice-Praeses en Assessor Classicus over bootaanvragen.

De renovacie ondersteunt de Assessor Domus in het onderhoud en het opknappen van het pand. 

De skicommissie (SkiCie) organiseert de jaarlijkse Vidar wintersport.

 

De Start to Row commissie organiseert een lenteprogramma voor geïnteresseerden in de roeisport. In samenwerking met het sportcentrum en Fontys wordt dit lenteprogramma opgezet en leren geïnteresseerden in 6 weken de beginselen van het roeien.

 

Inmiddels is dit jaar alweer de derde editie van de Tilburgse Triathlon georganiseerd door onze Triathlon commissie! 

1/8e = 500m zwemmen, 20k fietsen en 5k hardlopen

1/4e = 1000m zwemmen, 40k fietsen en 10k hardlopen

Het TUC-bestuur organiseert de Tilburg University Cantus, de opening van het academisch jaar.

De TRC organiseert jaarlijks de ViLa en het Heineken NOOC Openingstoernooi en organiseren daarnaast diverse onderlinge wedstrijden voor de competitieroeiers.

De Vidar Band zijn de muzikanten die Vidar rijk is. Zij spelen op verschillende Cantus en andere evenementen. Ook zorgen zij voor muziek bij het namiddagprogramma van de TOP-Week.

 

De Vidar Top Crew ondersteunt het bestuur, het IC en de Cie tijdens de TOP-Week. De VTC helpt bij het namiddag programma en tijdens de grote feesten.

 

Vidar Viral draagt zorg voor alle online promotie in twee teams: Design & Foto. Team Design maakt o.a. posters maken door het jaar heen, maar ook al het promotiemateriaal voor de TOP- en Purple week. Team Foto maakt foto’s en video’s op alle grote evenementen en zorgt ervoor dat alle mooie momenten vastgelegd worden.

 

De wedstrijdcommissie ondersteunt de Vice-Praeses met uitvoerende taken en het organiseren van wedstrijd gerelateerde evenementen.

Dit jaar zal de eerste editie van de Tilburgse welzijnsweek georganiseerd worden. In samenwerking met T.S.C. Olof en T.S.V. Plato zal deze commissie in april een week organiseren waarin de thema’s sociaal, mentaal, financieel en fysiek welzijn centraal staan.

De Word Lid! spant zich samen met leden van Olof en Plato in voor het actief laten worden van de Tilburgse student. Daarnaast organiseren zij de Na Examen Dagen.

 

Het ZRBestuur organiseert een roeiwedstrijd op Vidar genaamd de ZRB.