competitieroeien

Als eerstejaars lid van Vidar kan je strijden voor een plekje in een bokaal/klassements ploeg van 7 à 8 personen die roulerend starten in een C4+ (boot voor 4 personen met stuur). Met deze ploeg start je dan wedstrijden in de Stuurboord of Bakboord bokaal georganiseerd door de NSRF (Nederlandse Studenten Roeifederatie). Gedurende dit seizoen reis je af naar verschillende wedstrijden, van verschillende afstanden, bij verenigingen door het hele land. BIj het competitieroeien draait alles om het behalen van een ‘douchemuntje’, dit is de beloning voor het winnen van een A-finale.

 

 

 

Wat het competitieroeien zo uniek maakt is natuurlijk de combinatie van roeien en feesten. Gedurende het seizoen zijn er dan ook altijd feesten na de wedstrijden bij de verschillende verenigingen. Met een grote groep Vidraten reizen we af naar deze feestjes om te feesten (en te brassen) met de andere verenigingen.  Het grootste feest van het jaar is de opening van het seizoen op onze eigen vereniging: het Heineken NOOC OpeningsToernooi.

Wanneer je na je eerstejaar nog niet genoeg hebt van het roeien en/of een nieuwe boot wil proberen kan dat natuurlijk ook! Hiervoor is het ouderejaars competitieroeien. Bij het ouderejaars competitie roeien staat het je vrij om af en toe te trainen of fanatiek wedstrijden te starten. Daarnaast is hier de keuze vrij om in verschillende boottypes te gaan roeien. Zo kan je alleen, met twee, vier of acht in een boot stappen