Bestuur Vonk
Praeses Rens Vonk praeses@tsr-vidar.nl
Vice-praeses Jasper Verhoeven vp@tsr-vidar.nl
Abactis Vera Berbers abactis@tsr-vidar.nl
Quaestor Koen van den Bosch quaestor@tsr-vidar.nl
Assessor Franka Buitenhuis assessor@tsr-vidar.nl
Quaestor Domus Jules de Bresser qd@tsr-vidar.nl
Assessor Classicus Simon de Kruijff ac@tsr-vidar.nl
Assessor Domus Nick Nijenhuis ad@tsr-vidar.nl

Ereleden
Dhr. A.W.B. Swarttouw
Dhr. P.J. Klomp
Dhr. N. van Campen
Dhr. W. Gooskens
Mevr. J.J.M. Ruijs
Dhr. I.A.N. Vreeburg
Dhr. J. Bruschinski
Dhr. R. Hultermans
Dhr. J. van Arendonk
Dhr. T. Kreté
Mevr. K. de Lange
Mevr. S. Bouwman
Leden van verdienste
Dhr. H.A. Pellikaan
Dhr. J.B.M. van den Dries
Mevr. E. Timmer-Jansen
Dhr. J. Hurkens
Dhr. J. Rapp
Dhr. N.C.A.M. Mutsaers
Dhr. J. Worst
Mevr. S. Chayes
Dhr. W.A.A.M. Meuwissen
Dhr. J. van de Riet
Dhr. H. Verhoeven
Dhr. J. Melis
Dhr. R. van de Ende
Commissies
AccomodaCie De AccomodaCie heeft een ondersteunende functie met betrekking tot het optimaal benutten van het pand. Zij faciliteren onder andere ook de trainingskampen
Activiteitencommissie De Activiteitencommissie (AkCie) helpt de Assessor Domus met het organiseren van diverse feesten. Zo zijn zij onder andere verantwoordelijk voor de organisatie van het Paupergala, een vast succes in de pijlerperiode.
Almanakcommissie De Almanakcommissie stelt jaarlijks een fraaie almanak samen, waarin zij de hoogtepunten van het afgelopen jaar belichten.
Alumnicommissie De Alumnicommissie vormt de verbinding tussen Vidar en Stichting Oud-Vidar en zorgt daarnaast voor zichtbaarheid van Stichting Oud Vidar.
Beleids Advies Commissie De BAC ondersteunt het bestuur in de uitvoering van haar beleid. Daarnaast controleert de BAC de voortgang van het meerjarenplan en toetsen zij bestuursbesluiten aan beleid en meerjarenplan.
Benefietcommissie De Benefietcommissie organiseert jaarlijks enkele activiteiten om de maatschappelijke betrokkenheid van Vidar te onderstrepen.
Business Club Commissie De Business Club Commissie assisteert de Quaestor Domus bij de uitvoering van het acquisitieplan. Zo organiseren zij onder andere de jaarlijkse Business Club Borrel en zijn zij verantwoordelijk voor het jaarlijkse recruitment event.
Commissie Nieuwe Media De Commissie Nieuwe Media draagt zorg voor de website en alle andere zaken aangaande het digitale tijdperk.
Commissie van het Huisch De Commissie van het Huisch (CIE) is verantwoordelijk voor de bar en zorgt voor orde tijdens evenementen.
Competitiecommissie De competitiecommissie ondersteunt de Assessor in het begeleiden van het competitieroeien. De competitiecommissie is verantwoordelijk voor de afroeiperiode.
Congrescommissie De Congrescommissie organiseert het jaarlijks terugkerende Februaricongres.
DJ-commissie De DJ-commissie is een commissie waar alle dj’s van Vidar inzitten. Zij verzorgen de muziek op grotere Vidar avonden.
Eerstejaarscommissie De Eerstejaarscommissie organiseert de maandelijkse eerstejaars OVA en onderneemt daarnaast andere activiteiten om de jaarband tussen de eerstejaars te versterken.
Evenementencommissie De Evenementencommissie (Eventcie) assisteert het Domussariaat bij de organisatie van feesten en grote roeievenementen.
IC-bestuur Het IC-bestuur is verantwoordelijk voor de Lente Open Tijd, de TOP-Week en de daaropvolgende Open Tijd en Kennismakingstijd. Zij worden ondersteund door de introductiecommissie.
Introductiecommissie De Introductiecommissie organiseert, onder leiding van het IC-bestuur, de TOPweek en de daaropvolgende Open Tijd en Kennismakingstijd.
Jeugd Talenten Commissie Het JTC organiseert trainingsdagen voor jeugdroeiers op Vidar. Er komen een keer in de zoveel tijd burgerroeiverenigingen met hun jeugd trainen op Vidar.
Kas Controle Commissie De KC ondersteunt de Quaestor in haar functie-uitoefening en controleert daarnaast op regelmatige basis de financiën van de vereniging.
Kookcommissie De Kookcommissie draagt op dinsdag en donderdag zorg voor een heerlijk diner voor de rest van de vereniging.
Liederencommissie De Liederencommissie (LC) assisteert de introductiecommissie tijdens de Kennismakingstijd en verzorgt daarna door het jaar heen diverse cantussen.
Marketingcommissie De marketingcommissie houdt zich bezig met hoe Vidar zich beter op kan stellen naar buiten toe door het jaar heen.
Materiaaladviescommissie De Materiaaladviescommissie(MAC) adviseert het bestuur bij belangrijke beslissingen betreft materiaal. Ze zijn samen met de Assessor Classicus verantwoordelijk voor het botenplan.
Materiaalcommissie De Materiaalcommissie (Matcie) assisteert de Assessor Classicus bij het onderhouden van de vloot.
Move commissie De Move commissie is een commissie in samenwerking met Stichting Move. Samen met een klas van een Tilburgse basisschool gaan zij een project aan om de wijk te verbeteren.
Ouderejaars competitiecommissie De ouderejaars competitiecommissie (OCC) ondersteunt de Assessor in het begeleiden van het ouderejaars competitieroeien. Zij zijn bezig met het opzetten van een traject voor ouderejaars competitieroeiers.
Promotiecommissies De Promotiecommissies (Reguliere PC en Online PC) assisteren het IC in de TOP-week. Zij zorgen ervoor dat de nieuwe studenten kennis maken met alle aspecten van de vereniging. Daarnaast zijn zij door het jaar heen het gezicht van Vidar bij promotionele activiteiten.
Recover De Commissie Verenigingsorgaan is verantwoordelijk voor de uitgave van het verenigingsorgaan: De Recover.
Roei Advies Commissie De RAC adviseert het bestuur bij belangrijke beslissingen op roeigebied. Daarnaast oordelen zij samen met de Vice-Praeses en Assessor Classicus over bootaanvragen.
Skicommissie De skicommissie organiseert de jaarlijkse Vidar wintersport.
Talent Scout Commissie De TC promoten actief het roeien en zijn op zoek naar verborgen talenten.
Toer-, Regio-, Competitiecommissie De TRC organiseert jaarlijks de ViLa en het Heineken NOOC Openingstoernooi en organiseren daarnaast diverse onderlinge wedstrijden voor de competitieroeiers.
TUC-bestuur Het TUC-bestuur organiseert de Tilburg University Cantus, de opening van het academisch jaar.
Vidar band De Vidar Band zijn de muzikanten die Vidar rijk is. Zij spelen op verschillende Cantus en andere evenementen. Ook zorgen zij voor muziek bij het namiddagprogramma van de TOP-Week.
Vidar Top Crew De Vidar Top Crew ondersteunt het bestuur, het IC en de Cie tijdens de TOP-Week. De VTC helpt bij het namiddag programma en tijdens de grote feesten.
Wedstrijd commissie De wedstrijdcommissie ondersteunt de Vice-Praeses met uitvoerende taken en het organiseren van wedstrijd gerelateerde evenementen.
Word lid! commissie De Word Lid! spant zich samen met leden van Olof en Plato in voor het actief laten worden van de Tilburgse student.
ZRB-bestuur Het ZRBestuur organiseert een roeiwedstrijd op Vidar genaamd de ZRB.
ZRBuddies De ZRBuddies begeleiden de ZRB bij het organiseren van de ZRB (Een roeiwedstrijd georganiseerd op Vidar).
Huizen

Vidarhuizen hebben een centrale plaats ingenomen binnen het verenigingsleven van de T.S.R. Vidar. Een tijd na de oprichting van Vidar besloten steeds meer Vidraten bij elkaar in huis te wonen. Vanaf 1979 ontstond met de oprichting van de Huijgensstraat de traditie om alleen met Vidraten een echt Vidarhuis te vormen.

In de jaren daarna vormden zich andere Vidarhuizen. Sommige huizen bleven bestaan andere verdwenen na verloop van jaren of wisselde van fysieke lokatie. Op dit moment zijn er zes officiële Vidarhuizen in het centrum van Tilburg. De huizen variëren in grootte van vier tot negen bewoners.

De zogeheten Vidarhuizen worden enkel bewoond door leden van Vidar. Meestal gaat het om wedstijdroeiers of mensen die als wedtrijdcoach of stuur zich veel met het roeien bezighouden. Daarnaast zijn veel huisbewoners commissielid of bestuurslid. Naast de onderlinge gezelligheid binnenshuis en andere activiteiten binnen de vereniging organiseren de Vidarhuizen jaarlijks een groot feest en het Smartlappenfestifal op Vidar.

De Vidarhuizen:

Genootschappen

Stuurtjesgenootschap Lidskialf

Vrouwenroeigenootschap Vlot

De Gulden Koksring

Disputen

Disputen vormen de verticale verbanden binnen Vidar. Dat wil zeggen dat er jaarlijks een nieuwe lichting wordt gevraagd en er ouderejaars afstuderen. Disputen vormen een belangrijke pijler binnen Vidar en in studerend Tilburg. Veel dispuutsleden zijn actief op de vereniging binnen het roeien, de commissies of in het bestuur. Ook buiten de vereniging zijn de disputen actief in het Tilburgse studentenleven.

In 1992 werd het eerste dispuut opgericht. Op dit moment zijn er dertien disputen actief binnen Vidar. Zes heren- en zeven damesdisputen. Disputen zijn hechte vriendenclubs en ondernemen veel verschillende activiteiten met elkaar zoals het organiseren van feesten (bijvoorbeeld Kater Luna bevrijdingsfestival, Full Moon Festival en Summer in the City), deelnemen aan roeiwedstrijden en het houden van vakanties.

Verbanden

Naast disputen zijn er ook verbanden actief. Dit zijn disputen in oprichting. Wanneer een verband uit vier lichtingen bestaat, mag deze zich dispuut noemen.

Jaarclubs

Er zijn binnen Vidar ook verschillende jaarclubs actief. De volgende jaarclubs zijn actief binnen Vidar:

Jaarclub Modus Vivendi

 

juni 2018
M D W D V Z Z
« mei    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930