Studie

Als nieuwe student kom je naar Tilburg om je studie te halen, dat is voor iedere student het allerbelangrijkste. Hier willen we op Vidar dan ook graag actief een bijdrage aan leveren. Zo bieden we verschillende programma’s met bijles en studiehulp aan en stimuleren we iedereen om samen in de universiteitsbibliotheek te studeren. Daarnaast heeft sporten ook nog eens een positieve impact op je concentratie voor je studie, een prachtige combinatie dus!

Wedstrijdroeien en studie

Als je gaat wedstrijdroeien zit je iedere dag in de boot, let je goed op je voeding en probeer je iedere dag voldoende slaap te krijgen. Dit is in het begin natuurlijk enorm wennen. Gelukkig krijg je hier op Vidar, vooral in je eerste jaar, de juiste begeleiding in door je coaches. Er is één coach aangesteld om je te helpen met je planning.

Daarnaast is het contact met de universiteit erg goed, zodat de roeitrainingen en trainingsstages zo goed mogelijk worden afgesemd op je studie. Bovendien ontvangen alle roeiers van de wedstrijdsectie een aangepaste talentstatus waarbij ze extra studiebegeleiding en faciliteiten wordt aangeboden.

 

Dispuut en studie

Het dispuutsleven is zeker goed te combineren met je studie; een dispuut is er niet alleen om samen te zuipen. Dat is slechts een klein deel van wat je samen doet. In je eerste jaar bij een dispuut komt er natuurlijk ontzettend veel op je af als je studeert en ook nog eens voor een heel nieuw dispuut kiest. Het fijne aan een dispuut is dat je al meteen 20 mensen kent die allemaal weten hoe dit voelt en ook dit probleem hadden. Je kunt vaak ontzettend veel leren van ouderejaars, omdat zij goed weten hoe je studeren en het studentenleven moet combineren en er vaak dispuutsgenoten zijn die dezelfde studie doen en bijvoorbeeld nog tips en samenvattingen hebben. Een dispuut werkt dus vaak heel motiverend voor je studie, aangezien iedereen immers ook haar vakken wil halen. In de tentamenperiodes zul je dan ook vaak samen lunchen en koffie pauzes houden in de universiteitsbibliotheek!