Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen Vidar en andere studentenverenigingen?

Vidar is een studentenroeivereniging. Dit houdt in dat we behalve een studentenvereniging ook een roeivereniging zijn. Alle aspecten van het bekende verenigingsleven zijn aanwezig; huizen, disputen, commissies, feesten, noem maar op. Daarnaast houdt de vereniging zich actief bezig met roeien, de studentensport bij uitstek!

Hoe zit het met het roeien op Vidar?

Roeien is de studentensport bij uitstek en kan op allerlei manieren! Natuurlijk krijg je de tijd om erachter te komen wat nou het beste bij jou past. Daarom krijgt iedereen de kans om tijdens de Vidar open tijd kennis te maken met het roeien en zul jij samen met jou aankomende jaargenoten een ploegje vormen. In deze weken leer je de beginselen van het roeien, ga je de strijd aan met andere ploegjes en leer je Vidar en je aankomende jaargenoten al snel goed kennen! Hierna kan iedereen op zijn eigen manier doorgaan: ga je voor het bloedfanatieke wedstrijdroeien, door heel Nederland roeien en feesten als competitieroeier, of stap je liever in de boot als het jou een keertje goed uitkomt? Bij Vidar kun je zoveel roeien als jij leuk vindt!

Wie kunnen zich inschrijven als lid van Vidar?

Alle (aankomend) studenten kunnen lid worden van Vidar. Het maakt daarbij niet uit of je op het HBO of de universiteit studeert of gaat studeren. Daarbij zijn ook veel pre-master studenten lid van de vereniging.

Wanneer kan ik me inschrijven om lid te worden?

De inschrijvingen gaan meestal open rond 1 juni, tot en met de vrijdag in de TOP-week!

Hoe werkt de Vidar open tijd?

Na de TOP-week gaat je tijd bij Vidar echt beginnen! Op Vidar avonden zul je andere Vidraten leren kennen en een goede band krijgen met jouw eigen jaar! In de eerste paar weken zul je ook je ploegje leren kennen en natuurlijk leren roeien. Dit ploegje houd je een aantal weken, waarna je zal gaan strijden tegen andere ploegjes. Na 5 weken weet jij precies wat het is om een echte Vidraat te zijn, en maakt je jaardas plaats voor een Vidar das! Je eigen jaar goed leren kennen is leuk, maar Vidar heeft nog meer te bieden! Je ontmoet alle verticalen die Vidar rijk is en de commissies. Kortom, genoeg te doen!

Heeft Vidar een ontgroening?

We hechten er veel waarde aan dat iedereen de vereniging leert kennen. Van 14 tot en met 16 september zal het kennismakingsweekend plaatsvinden. Zo worden jullie helemaal klaargestoomd voor de mooiste tijd van je leven!

Het roeien lijkt me erg mooi maar ik heb geen sportverleden, is dat een probleem?

Het unieke van roeien is dat doorgaans niemand heeft geroeid voordat hij of zij gaat studeren. Een sportverleden heeft natuurlijk voordelen maar hoeft niet doorslaggevend te zijn omdat iedereen op hetzelfde niveau begint. Er zijn voorbeelden van Vidraten die tot hun studententijd nog nooit hadden gesport en nu vooraan meeroeien tijdens nationale wedstrijden of zelfs mee hebben gedaan voor de Nederlandse bondselecties.

Ik wil graag lid worden maar ik heb nog geen kamer gevonden.

Vidar heeft een aantal huizen waar alleen Vidraten wonen. Jaarlijks komen hier door afstuderende leden veel kamers beschikbaar voor nieuwe leden. Daarbuiten hebben veel disputen eigen huizen en zijn er altijd wel leden die je aan een kamer kunnen helpen. Grote kans dus dat een kamer snel gevonden is!

Als nieuwe student komen er veel dingen op me af, is dat allemaal wel te combineren met een studentenvereniging?

De ervaring leert dat nieuwe leden doorgaans sneller wegwijs worden in Tilburg. Je leert snel veel nieuwe mensen kennen, die je met van alles kunnen helpen. Uitgangspunt is natuurlijk je studie, deze krijgt dan ook altijd voorrang. Daarbuiten blijft er voldoende tijd over om te roeien, naar de feesten te gaan of jezelf te ontplooien in bijvoorbeeld een commissie.

Zijn er eigenlijk veel verplichtingen bij Vidar?

Elke dinsdag en donderdag zijn er borrelavonden op de sociëteit. Je kan zelf bepalen wanneer je gaat en wanneer niet, als jij bijvoorbeeld moet studeren. Hoewel het natuurlijk leuk is om zoveel mogelijk op de sociëteit te zijn, kun je zo actief zijn als je zelf wilt!

Wat kost het om lid te worden?

Wanneer je besluit deel te nemen aan de Vidar Open Tijd dien je bij de incheckdag 40 euro te betalen voor je shirt, ledenpas en het gebruik van de boten tijdens de Vidar open tijd. Hier zullen ook je financiële gegevens genoteerd worden zodat je in de toekomst mee kunt eten op de vereniging. Wanneer de open tijd erop zit zal je automatisch ingeschreven worden voor de kennismakingstijd, tenzij je jezelf uitschrijft, en zul je vervolgens lid worden van Vidar. De contributie van Vidar bedraagt 180 euro per jaar!