TSR Vidar TOP- Week 2014 from TSR Vidar on Vimeo.
                
Schrijf je nu in bij de mooiste vereniging van Tilburg
Fill out my Wufoo form!Online contact and registration forms from Wufoo.
Klik hier als het formulier niet werkt
Inschrijfformulier
Bussen Interpolis 22:00 - 07:00
Programma TOP-Week
(na)middagprogramma
Climax Wednesday op Vidar met:
Vidar begint waar de TOP-Week eindigt
DINSDAG 19 AUGUSTUS: KICKOFF @ CAFÉ BRANDPUNT 
Highlights
Bussen Interpolis 21:00 - 06:00
DONDERDAG 21 AUGUSTUS: VIDAR GOES CITY @ CAFÉ BRANDPUNT
Vrijdag timetable
VRIJDAG 22 AUGUSTUS
MIDDAG PROGRAMMATijdens het middagprogramma bruist het van de activiteiten op Vidar. Na de rondleiding kun je met je TOP-groepje de eerste halen maken in een roeiboot of je krachten meten tijdens de ergometerkampioenschappen. Ook vinden er demonstraties plaats van Vidarploegen die meevaren in de Nationale top. Naast dit alles kun je aan de waterkant genieten van muziek van onze huisband en een drankje, relaxen in de loungehoek of aan de cocktail- en proseccobar DE AVONDENAl jaren worden er op Vidar de meest spetterende feesten gegeven tijdens de TOP-Week. In het botenhuis en op de binnenplaats zorgen onze DJ’s en onze huisband ervoor dat het dak eraf gaat! Tijdens deze avonden maak je kennis met de vereniging en haar leden. We zien je graag snel langskomen!
(Na)middagprogramma
SPORTVidar geeft een student de kans om actief met sport bezig te zijn. Roeien is de studentensport bij uitstek. Daarnaast is roeien een sport waarbij je met weinig of geen ervaring kan groeien naar een echte topsporter. Binnen korte tijd kun je op nationale en internationale wedstrijden staan. Er zijn voorbeelden van roeiers die na vier jaar tijd al meevoeren op de Olympische Spelen. TOPSPORT OF LAIDBACK Hoeft het van jou allemaal niet zo serieus, maar wil je wel graag blijven sporten, dan is het competitieroeien de ideale oplossing voor jou. Een paar keer per jaar roei je met vrienden of vriendinnen een wedstrijd, waarbij daarna het feestje en de gezelligheid aan de bar centraal staan. Op Vidar ligt de keuze dus helemaal bij jou. Naast roeien oefenen leden van Vidar ook talrijke andere sporten, die je gezamenlijk kan doen. Zo worden er bijvoorbeeld ieder jaar weer zaalvoetbalteams gevormd. VRIENDSCHAPEen studentenvereniging is de ideale mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten, ook buiten je eigen studie. Vriendschappen die je de rest van je studententijd zal houden, worden snel gevormd. ONTWIKKELINGVidar zorgt er niet alleen voor dat jij je studententijd zo leuk mogelijk kan maken, het geeft ook een boost aan de rest van je carrière. Doordat er op Vidar een groot aantal commissies zijn, kun je je op verschillende gebieden ontwikkelen. Organiseer een groot feest, haal nieuwe sponsoren voor de vereniging binnen of schrijf een verenigingsblad. Het kan allemaal. Daarnaast kun je bij Vidar ook in het verenigingsbestuur terecht komen. Een jaar lang heb je dan de leiding over de vereniging. Iets wat natuurlijk zeer goed op je CV staat. VOOR IEDER WAT WILSVidar kenmerkt zich door een vereniging te zijn waar voor iedereen wel wat te doen is. Speel jij een muziekinstrument of hou je van zingen, de Vidarband geeft je de mogelijkheid dat te blijven doen. Ben jij een keukenprins of prinses? Geen probleem, op Vidar kun je luxeuze diners maken in een professionele keuken. Heb jij twee linkerhanden en repareer je graag dingen, dan kun je uiteraard ook op Vidar terecht. Je kunt het zo gek niet verzinnen. Op Vidar is voor iedereen wel wat.
Vereniging
Huizen
Disputen
Commissies
Naast de dispuutshuizen en de vele gemengde huizen waar Vidraten samenwonen met andere studenten zijn er in de binnenstad van Tilburg zes Vidar-huizen. Dit zijn huizen waarin leden van verschillende jaren samenwonen. Het merendeel van deze huizen wordt bewoond door wedstrijdroeiers. Dit heeft als voordeel dat zij zich optimaal bezig kunnen houden met de roeisport en het leven als topsporter. Daarnaast vormen zij vaak een hechte groep vrienden die buiten het roeien ook andere dingen ondernemen. Uitgaan, een jaarlijks huizenweekend, kerstdiners en natuurlijk studeren zijn enkele voorbeelden van de onderlinge activiteiten. Ieder jaar komen op de Vidarhuizen, en bij andere huizen bewoond door Vidraten, veel kamers vrij. Ben je nog op zoek naar een kamer, dan is de kans groot dat je er in deze huizen één vindt!
Naast huizen kent Vidar disputen, waar veel leden van de vereniging lid van zijn. Disputen zijn verticale verbanden binnen de vereniging. Dit wil zeggen dat disputen bestaan uit Vidraten van verschillende jaargangen. Op dit moment telt Vidar dertien disputen, ieder met een eigen achtergrond. Elk jaar worden de disputen aangevuld met een nieuwe lichting eerstejaars, zodat de continuïteit van het dispuut gewaarborgd blijft. Ieder dispuut heeft zijn eigen identiteit; een dispuut is een groep mensen die bij je past. Leden van disputen stimuleren het roeien, het coachen en het sturen. Daarnaast zijn zij actief binnen de gehele vereniging, zowel in commissies als in het bestuur. Maar ook naast Vidar heeft een dispuut een rijk leven. Dispuutsweekenden, vakanties, vergaderen, studeren en uitgaan behoren tot het dispuutsleven. Een dispuut zorgt ervoor dat je vriendschappen opbouwt die van grote waarde zijn tijdens je studententijd en die tot ver daarna zullen blijven bestaan!
Binnen Vidar zijn een groot aantal commissies actief die ervoor zorgen dat de vereniging in al haar facetten bruist en draaiend wordt gehouden. Van het organiseren van grote evenementen zoals nationale wedstrijden, een congres of een gala, tot het tappen van bier, het werven van sponsoren of het maken van een verenigingsblad en de jaarlijkse almanak. En dit is slechts een greep uit de commissies die Vidar rijk is. Het zal je niet verbazen dat veel leden actief zijn in commissies. Buiten het feit dat het enorm gezellig is doe je ook organisatorische en bestuurlijke ervaring op. Veel bedrijven hechten waarde aan een actieve studententijd van hun werknemers, waarin zij zich ook buiten hun studie hebben ontwikkeld. Een commissie of in het verlengde daarvan een bestuursjaar zijn daarvan de beste voorbeelden.
Wedstrijdroeien
Daag jij jezelf uit? Durf jij je grenzen op te zoeken en deze te verleggen? Kun jij jezelf voor 120% geven? En ben jij klaar voor een top jaar waarin je samen met zeven andere gemotiveerde roeiers strijdt voor de eer van Vidar? Dan is wedstrijdroeien wat voor jou!! Als wedstrijdroeier bij Vidar word je gecoacht en begeleid door ervaren coaches, je komt uit op nationale en internationale wedstrijden en bent voortdurend bezig jezelf te verbeteren en het beste uit jezelf te halen. Je bent bezig met topsport! In je eerste jaar zul je in de afroeiperiode de beginselen van het roeien leren. Daarna kan je in de herfst doorstromen naar de selectie, waarin wedstrijdcoaches je begeleiden en voorbereiden op een jaar wedstrijdroeien. Binnen het wedstrijdroeien zijn er vier selecties: Dames, Lichte Dames (59 kilo), Lichte Heren (onder de 72.5 kilo) en Zware Heren. In het najaar zijn de selecties rond en worden de eerstejaarsploegen gevormd. Jaarlijks legt Vidar drie eerstejaars achten en een eerstejaars vier op het water. Deze ploegen strijden in het Eerstejaarsklassement tegen de andere studentenroeiverenigingen uit Nederland. Om zo goed mogelijk te presteren in het wedstrijdseizoen, train je samen met je ploeg gemiddeld 5 tot 8 keer per week. Met z’n achten leer je hard te varen en elkaar daarnaast goed kennen. Dit zorgt ervoor dat jullie een ijzersterke ploeg worden! Naast trainingen bij Vidar zijn er ook trainingsweekenden waarin je met de gehele wedstrijdsectie afreist naar o.a. Sevilla en Brugge. Daar maak je natuurlijk met roeien flinke stappen, maar beleef je ook veel lol met elkaar! Dit alles doe je met één doel voor ogen: hard gaan op die wedstrijden! Het unieke van het eerstejaars achtenveld is dat doorgaans iedere roeier pas een aantal maanden heeft geroeid, maar zichzelf in de tussentijd heeft ontwikkeld tot een echte topsporter. Dat is ook het unieke aan roeien: Het is een sport die je erg snel leert en de enige sport waarbij je binnen korte tijd op internationale wedstrijden uit kunt komen voor Nederland. Er zijn voorbeelden van roeiers die na vier jaar al deelnamen op de Olympische Spelen!
Roeien&Feesten
Olympische ambitie
Ben jij van mening dat wedstrijdroeien iets te veel van het goede is?  Naast het fanatieke wedstrijdroeien kent Vidar net als alle studentenroeiverenigingen het competitieroeien. In het eerste lidmaatschapsjaar gaat iedereen die niet in één van de wedstrijdachten belandt competitieroeien. Competitieroeien is roeien op een recreatief niveau waardoor er een ontspannen combinatie ontstaat tussen roeien en het studentenleven. Dit zorgt voor gezelligheid op zowel het water als aan de bar. In maart vindt de aftrap van de nationale competitiewedstrijden plaats op Vidar: het Heineken NOOC Openings Toernooi. Op dit toernooi komen elk jaar ongeveer 1500 roeiers af uit heel Nederland. ’s Avonds vindt op Vidar een van de grootste feesten uit het competitieseizoen plaast, waar urenlang word gefeest en gebrast. Na de opening zijn er om de paar weken wedstrijden om te starten in Delft, Groningen, Enschede en Amsterdam. Naast wedstrijden tegen de rest van Nederland worden er ook maandelijks onderlinge wedstrijden georganiseerd. Ploegen strijden hierbij om de eerste positie op de competitieladder en daarmee de titel competitieploeg van het jaar. Staat jouw ploeg volgend jaar boven aan de ladder? Na je eerste jaar kun je de stap maken naar het wedstrijdroeien. Eerstejaars die dit willen, stromen vanaf februari in bij een talententraject, waarin ze vanaf dat moment ook professionele coaching en begeleiding krijgen. Vanaf augustus gaan ze dan samen met de nieuwe eerstejaars strijden voor een plek in de wedstrijdacht.
Roeien & Feesten
door Marleen Verburg VIDAR = WINNENVidar. Je komt binnen, besluit te gaan roeien en groeit uit tot een van de beste sporters in de historie van de vereniging. Het gebeurde Marleen Verburgh, die haar roeicarrière begon in 2008, in Utrecht bij Triton en later overstapte naar TSR Vidar. Sindsdien regent het bekers en medailles voor de pas 22-jarige Vidraat. Ze is het levende bewijs van hoe hard het kan gaan. TOP BINNEN HANDBEREIK Dat is het mooie aan roeien: de top ligt binnen handbereik. Mits je de ambitie en toewijding hebt om er vol voor te gaan. Vidar kan je daarbij helpen! Vidar gaat elk jaar weer de uitdaging aan om het beste uit haar roeiers te halen. Ambitie, daadkracht en ontwikkeling staan bij ons centraal. Met coaches op internationaal topniveau, een indrukwekkende botenloods en een van de mooiste trainingsbanen van Nederland, kan ook jij het ver schoppen. METEEN SUCCES Ook bij Marleen is het zo gegaan. Na een succesvol jaar in Utrecht kwam ze in de senioren B selectie terecht, een soort jong oranje voor roeiers. In een 2 én 4 zonder stuurvrouw, startte zij toen in 2011 eerst het NK onder de 23 jaar, waar zij met haar ploeg een gouden én een bronzen medaille binnen wist te halen! Niet meer stuk kan het als Marleen dat jaar ook Nederlands studentenkampioen wordt en vervolgens ook nog eens een bronzen medaille op het WK onder de 23 jaar verovert! Een fantastische prestatie voor iemand die op dat moment slechts drie jaar roeit. Heb je ook nog een leven naast het roeien?Marleen: Door lid te worden bij een studentenvereniging heb ik vrienden gekregen uit commissies, roeiploegen en feesten. Ik ben erg hecht met mijn ploeggenoten: we eten regelmatig samen, organiseren date-diners, vieren Sinterklaas en gaan zelfs op ploegvakantie! Olympische ambities?Marleen: De Olympische Spelen van 2016 zijn nog erg ver weg, maar wie weet…! Ik blijf in ieder geval hard trainen en blijf gaan voor goud! Voor Marleen is alles heel snel gegaan. Ben je benieuwd of het voor jou net zo hard kan gaan? Ga de uitdaging aan en kom tijdens de TOP-week kijken welke talenten jij bij Vidar kunt ontplooien!
Netwerk
Je zult merken dat de contacten die je bij Vidar opbouwt je van pas zullen gaan komen. Via een (oud-) dispuutsgenoot kom je aan die ene gewilde stageplek en via een commissiegenoot kom je aan een uitdagende bijbaan. Niet alleen de studerende leden, ook de oudleden van Vidar kunnen je op weg helpen. Veel van de oud-Vidraten behoren inmiddels tot de top van het Nederlandse bedrijfsleven. Om deze kennis te delen wordt er jaarlijks een Vidar Business Day georganiseerd. Op deze dag komen verschillende oudleden vertellen over hoe zij zo ver zijn gekomen. Op dit soort dagen leer je hoe andere Vidraten jou zijn voorgegaan en welk traject zij hebben afgelegd om dit te bereiken.
Bijles
Heb je moeite met een bepaald vak of loop je vast in je studie?  Ouderejaars Vidraten staan klaar om je te helpen met je struikelvakken. Om dit goed te regelen worden hier speciale bijlessen voor georganiseerd. Bij de bouw van het nieuwe pand is dan ook specifiek rekening gehouden met de behoefte van leden om op de vereniging te kunnen studeren, bijvoorbeeld na een training. Er is een grote bibliotheek aanwezig met een aantal computers en verschillende studeerplekken. Daarnaast is er ook een relaxte huiskamer, om tussen het studeren door te kunnen ontspannen.
Veel gestelde vragen
1. Wat is het verschil tussen Vidar en andere studentenverenigingen?Vidar is een studentenroeivereniging. Dit houdt in dat we behalve een studentenvereniging ook een roeivereniging zijn. Alle aspecten van het bekende verenigingsleven zijn aanwezig; huizen, disputen, commissies, feesten, noem maar op. Daarnaast houdt de vereniging zich actief bezig met roeien, de studentensport bij uitstek. 2. Hoe zit het met het roeien op Vidar?Roeien is de studentensport bij uitstek en kan op allerlei manieren! Natuurlijk krijg je de tijd om erachter te komen wat nou het beste bij jou past. Daarom krijgt iedereen de kans om in de eerste 5 weken te trainen in een ploegje met enkele van je jaargenoten. In die weken leer je de beginselen van het roeien, ga je de strijd aan met de andere ploegjes, maak je de fraaie feesten mee en leer je Vidar en je jaargenoten dus al snel goed kennen! Hierna kan iedereen op zijn eigen manier door gaan: ga je voor het bloedfanatieke wedstrijdroeien, door heel Nederland roeien en feesten als competitieroeier, of stap je recreatief in als het jou een keertje goed uitkomt? Bij Vidar kun je zoveelroeien als jij leuk vindt! 3. Wie kunnen zich inschrijven als lid van Vidar?Alle (aankomend) studenten kunnen lid worden van Vidar. Het maakt daarbij niet uit of je op het HBO of de universiteit studeert of gaat studeren. Daarbij zijn ook veel pre-master studenten lid van de vereniging. 4. Wanneer kan ik me inschrijven?Inschrijven kan tijdens de Tilburg Orientation Week, de TOP-week. Deze vindt plaats van 18 tot en met 22 augustus en is voor alle aankomende studenten in Tilburg. De hele week zul je volop de leden van de promotiecommissie van Vidar in groen/witte shirts tegenkomen. Mocht je je in de TOP-week niet in kunnen schrijven, dan kun je altijd bellen naar Vidar (013-5421282) of een mailje sturen naar intro@tsr-vidar.nl. Inschrijven kan ook via deze site. 5. Wat kost het lidmaatschap?Als lid van Vidar betaal je net als elk lid van een vereniging contributie. Het bedrag is 145 euro en vergelijkbaar met dat van andere studentenverenigingen. Alle kosten die betrekking hebben op het roeien (onder andere boten en materialen) worden betaald door onze sponsoren. Je kunt voor dit bedrag gebruik maken van alle roei- en sportfacilitieten die Vidar te bieden heeft. 6. Het roeien lijkt me erg mooi maar ik heb geen sportverleden, is dat een probleem?Het unieke van roeien is dat doorgaans niemand heeft geroeid voordat hij of zij gaat studeren. Een sportverleden heeft natuurlijk voordelen maar hoeft niet doorslaggevend te zijn omdat iedereen op hetzelfde niveau begint. Er zijn voorbeelden van Vidraten die tot hun studententijd nog nooit hadden gesport en nu vooraan meeroeien tijdens nationale wedstrijden of zelfs mee hebben gedaan voor de Nederlandse bondselecties. 7. Ik wil graag lid worden maar ik heb nog geen kamer gevonden.Vidar heeft een aantal huizen waar alleen Vidraten wonen. Jaarlijks komen hier door afstuderende leden veel kamers beschikbaar voor nieuwe leden. Daarbuiten hebben veel disputen eigen huizen en zijn er altijd wel leden die je aan een kamer kunnen helpen. Grote kans dus dat een kamer snel gevonden is! 8. Ik ben nieuw in Tilburg en er komen nu veel dingen op me af, is dat allemaal wel te combineren met een studentenvereniging?De ervaring leert dat nieuwe leden doorgaans sneller wegwijs worden in Tilburg. Je leert snel veel nieuwe mensen kennen, die je met van alles kunnen helpen. Uitgangspunt is natuurlijk je studie, deze krijgt dan ook altijd voorrang. Daarbuiten blijft er voldoende tijd over om te roeien, naar de feesten te gaan of jezelf te ontplooien in bijvoorbeeld een commissie. 9. Moet ik bij Vidar ontgroening lopen voordat ik officieel lid ben?Voor alle nieuwe leden is er een kennismakingstijd van drie dagen en een inauguratie. Het doel hiervan is om je jaargenoten en vereniging te leren kennen. De inauguratie begint op donderdagmiddag. De daaropvolgende dagen maak je kennis met alle facetten van de vereniging. Hier zitten leuke en minder leuke momenten bij, maar als je aan het eind van deze dagen met al je jaargenoten als lid wordt geïnaugureerd, weet je waarvoor je het gedaan hebt! 10. Kan ik me na de TOP-week nog inschrijven bij Vidar?Inschrijven kan zowel tijdens de TOP-week als in de Open Tijd. Gedurende deze week bezoek je alle studentenverenigingen in Tilburg, dus ook Vidar. Gegarandeerd dat je tijdens deze week al verliefd wordt op Vidar. Ben je tijdens de TOP-week nog niet zeker, kun je tijdens de Open Tijd (27 augustus) altijd nog een kijkje komen nemen op Vidar en nog een groot feest meemaken. Daar kun je beslissen of je je nog in wilt schrijven (inschrijven tot en met 28 augustus). Mocht je er tijdens de TOP-week of Open Tijd niet bij kunnen zijn dan kun je het beste vóór de introductie week contact opnemen viaintro@tsr-vidar.nl